Γενικοί Όροι Πώλησης

Οι παρόντες Γενικοί Όροι Πώλησης προσδιορίζουν τις συνθήκες πώλησης ανάμεσα σε κάθε χρήστη / μέλος (εφεξής αναφερόμενοι ως «χρήστης», «πελάτης» ή «εσείς») και στην εταιρεία με την επωνυμία «Δρακοπούλου Ευσταθία» (εφεξής καλούμενη «Εταιρεία») μέσω της χρήσης του παρόντος Ηλεκτρονικού Καταστήματος. Οι παρόντες Γενικοί Όροι Πώλησης είναι οι μόνοι εφαρμόσιμοι και αντικαθιστούν οποιουσδήποτε άλλους όρους, πλην εξαιρέσεως, η οποία θα πρέπει να εκφράζεται γραπτώς και με σαφήνεια. Η Εταιρεία διατηρεί το δικαίωμα να τροποποιεί μέρος ή το σύνολο των Γενικών Όρων Πώλησης χωρίς προηγούμενη προειδοποίηση. Είναι ευθύνη σας να ελέγχετε τους Γενικούς Όρους Πώλησης για περιοδικές τροποποιήσεις.

Παραγγελίες

Για να πραγματοποιήστε μια παραγγελία στην Εταιρεία, θέτουμε στη διάθεσή σας δύο (2) τρόπους:

  • Μέσω της ιστοσελίδας μας: 24 ώρες το 24ωρο και 7ημέρες την εβδομάδα.
  • Μέσω τηλεφώνου στο +30 6979775463, από Δευτέρα μέχρι Σάββατο, 9:00 - 17:00.

Περιγραφές Προϊόντων

Η Εταιρεία προσπαθεί για την ακριβέστερη περιγραφή των βασικών χαρακτηριστικών των προϊόντων που εμφανίζονται στην παρούσα Ιστοσελίδα. Εντούτοις, δεν είναι υπεύθυνη για τυχόν ανακριβή, λανθασμένη ή ελλιπή περιγραφή των προϊόντων της.

Τιμές

Οι τιμές που αναφέρονται στην παρούσα ιστοσελίδα είναι σε Ευρώ και περιλαμβάνουν τις φορολογικές επιβαρύνσεις (Φ.Π.Α.). Στις αναγραφόμενες τιμές δεν περιλαμβάνονται τα έξοδα αποστολής.Η Εταιρεία επιφυλάσσεται του δικαιώματος να τροποποιεί τις τιμές των προϊόντων οποτεδήποτε, δεσμευόμενη όμως από τις αναγραφόμενες τιμές κατά την παραγγελία σας.

Διαθεσιμότητα

Η ολοκλήρωση των παραγγελιών μέσω της παρούσας Ιστοσελίδας, θα γίνεται εντός του πλαισίου των διαθέσιμων αποθεμάτων των προϊόντων. Σε περίπτωση ελλείψεως του προϊόντος που παραγγείλατε, η Εταιρεία υποχρεούται να σας γνωστοποιήσει το συντομότερο δυνατό την προθεσμία εντός της οποίας θα σας παραδοθεί το παραγγελθέν προϊόν.

Τρόποι παράδοσης

Η παραγγελία σας θα παραδοθεί στη διεύθυνση που θα μας έχετε υποδείξει κατά την παραγγελία σας.

Σε περίπτωση μη λήψης του δέματος στις αναφερόμενες προθεσμίες, μια έρευνα πραγματοποιείται προς τον μεταφορέα και διαρκεί ως και 15 ημέρες. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, καμία αποζημίωση ή επαναποστολή δε θα μπορεί να λάβει χώρα.

Κατά την παραλαβή της παραγγελίας σας, οφείλετε να ελέγξετε ότι τα προϊόντα αντιστοιχούν στην παραγγελία σας και να επισημάνετε, σε αντίθετη περίπτωση οποιοδήποτε πρόβλημα, μέσω τηλεφώνου (+30 6979775463) ή ηλεκτρονικού μηνύματος (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.), αυθημερόν ή, το αργότερο, μια εργάσιμη ημέρα μετά από την παραλαβή της παραγγελίας σας. Οποιαδήποτε αίτηση διατυπωθεί εκτός αυτής της προθεσμίας δε θα μπορεί να γίνει δεκτή και απαλλάσσει την Εταιρεία από κάθε ευθύνη προς τον Πελάτη. Αν τα προϊόντα οφείλουν να επιστραφούν, θα πρέπει να αποσταλούν εντός δύο (2) ημερών από την ημερομηνία παράδοσης στην εξής διεύθυνση: Θεσσαλονίκης 4,Ναύπλιο, τ.κ. 21100.

Η επιστροφή των προϊόντων δεν θα γίνει δεκτή, παρά μόνον για προϊόντα που βρίσκονται στην αρχική τους κατάσταση, με την αρχική τους συσκευασία, και τις περιλαμβανόμενες οδηγίες τους και μόνο κατόπιν συνεννοήσεως με την εταιρεία μας. Τα έξοδα αποστολής, σε αυτή την περίπτωση, επιβαρύνουν τον Πελάτη.

Καθυστέρηση το πολύ 24 ωρών είναι δυνατή όσον αφορά την παράδοση της παραγγελίας σας. Συμπληρωματικές πληροφορίες μπορούν να ζητηθούν ή και να απαιτηθούν για την επικύρωση της αγοράς σας, εφόσον οι παρεχόμενες από εσάς πληροφορίες δεν κρίνονται επαρκείς.

Ασφαλής πληρωμή

Η Εταιρεία θέτει στη διάθεσή σας 3 τρόπους πληρωμής: α)Μέσω Paypalβ) με την κατάθεση του ποσού συνδρομής σε τραπεζικό λογαριασμό της Εταιρείας, σε αυτή την περίπτωση οποιαδήποτε τραπεζικά έξοδα βαρύνουν τον Πελάτη και γ) με αντικαταβολή κατά την παράδοση των παραγγελθέντων προϊόντων.

Για πληρωμή μέσω πιστωτικής κάρτας, η χρέωση πραγματοποιείται άμεσα με την αποδοχή της παραγγελίας σας με την επιφύλαξη ότι έχει δοθεί εξουσιοδότηση χρέωσης του λογαριασμού της κάρτας σας από τις αρμόδιες υπηρεσίες πληρωμής. Σε αντίθετη περίπτωση η παραγγελία σας δε θα ληφθεί υπόψιν.

Σε περίπτωση απόρριψης για οιονδήποτε λόγο συναλλαγής πληρωμής από την τράπεζα/οργανισμό έκδοσης της κάρτας (λχ υπέρβαση πιστωτικού ορίου, μη επαρκές υπόλοιπο σε συνδεδεμένο λογαριασμό, υπόνοια περί μη εγκεκριμένης ή δόλιας χρήσης της κάρτας), δεν πραγματοποιείται η καταβολής του αντιτίμου της πώλησης από τον Πελάτη και η Εταιρεία ουδεμία ευθύνη φέρει προς τούτο. Η Εταιρεία, επίσης, ουδόλως ευθύνεται έναντι του Πελάτη σε περίπτωση μη ολοκλήρωσης συναλλαγών πληρωμής για λόγους που οφείλονται σε τεχνικές δυσλειτουργίες της πλατφόρμας διεκπεραίωσης ηλεκτρονικών πληρωμών [πχ. αστοχία υλικού (hardware) ή λογισμικού (software)].

Η Εταιρεία δεν φέρει καμία ευθύνη σε περίπτωση μη νόμιμης χρήσης της κάρτας πληρωμών, ιδίως σε περιπτώσεις κλοπής ή απώλειας ή χρήσης της από τρίτο μη εξουσιοδοτημένο πρόσωπο, ούτε σε περίπτωση χορήγησης λανθασμένων στοιχείων εκ μέρους του Πελάτη.

Η Εταιρεία, για λόγους ασφαλείας, δεν αποθηκεύει τα στοιχεία της κάρτας πληρωμών του Πελάτη. Οι συναλλαγές πληρωμών που πραγματοποιούν οι Πελάτες μέσω της Ιστοσελίδας διεκπεραιώνονται μέσω ασφαλούς πλατφόρμας διεκπεραίωσης ηλεκτρονικών πληρωμών της PayPalκαι προστατεύονται από ανώτατα συστήματα online ασφάλειας αυτής, έτσι ώστε να εξασφαλίζεται η μέγιστη δυνατή ασφάλεια συναλλαγών και το απόρρητο των πληροφοριών που σχετίζονται με τις συναλλαγές και τα προσωπικά στοιχεία των Πελατών.

Για πληρωμή μέσω τραπεζικού εμβάσματος, το έμβασμα θα πρέπει να κατατεθεί σε τράπεζα το αργότερο την επόμενη εργάσιμη ημέρα από την ημερομηνία καταχώρησης της παραγγελίας σας, μέσω του Ηλεκτρονικού μας Καταστήματος. Πέραν αυτού του ορίου, η παραγγελία θα ακυρωθεί. Η επιβεβαίωση της τραπεζικής κατάθεσης γίνεται εντός 24 ωρών για την ορισμένη ως άνω τράπεζα και 3 ημερών για τις λοιπές τράπεζες της ελληνικής επικράτειας και για τράπεζες του εξωτερικού. Συνακόλουθα, η παράδοση πραγματοποιείται εντός 3 - 4 εργάσιμων ημερών από την ημερομηνία επιβεβαίωσης της πληρωμής του εμβάσματος και βέβαια σύμφωνα με την διαθεσιμότητα κατά την λήψη της παραγγελίας. Το ύψος της τραπεζικής προμήθειας επιβαρύνει τον Πελάτη. Τα απαραίτητα τραπεζικά στοιχεία του ελληνικού λογαριασμού προς τον οποίον θα πρέπει να πραγματοποιήσετε το έμβασμά σας γίνονται γνωστά κατά την ολοκλήρωση της παραγγελίας σας.

Δικαίωμα Υπαναχώρησης

Οι Πελάτες του παρόντος Ηλεκτρονικού Καταστήματος έχουν το δικαίωμα, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 2251/1994, όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει, να υπαναχωρήσουν από την εξ αποστάσεως σύμβαση αναιτιολογήτως εντός προθεσμίας δεκατεσσάρων (14) ημερολογιακών ημερών από την σύναψη της συμβάσεως, χωρίς να αναφέρουν τους λόγους της απόφασής τους και με έξοδα που επιβαρύνουν τον Πελάτη, υπό την επιφύλαξη των ρυθμίσεων του Ν. 2251/1994. Η άσκηση του δικαιώματος υπαναχώρησης πραγματοποιείται με δήλωση των Χρηστών προς την Εταιρεία, η οποία θα υποβάλλεται είτε ηλεκτρονικά στη διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., είτε εγγράφως στα γραφεία της Εταιρείας (οδός Θεσσαλονίκης αρ.4, Ναύπλιο τκ. 21100 ), επί αποδείξει παραλαβής της υπαναχώρησης στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Χρήστη.

Σε περίπτωση υπαναχώρησης τα προϊόντα επιστρέφονται συνοδευόμενα από την απόδειξη αγοράς. Τα προϊόντα θα πρέπει να επιστραφούν ως συστημένο δέμα και ως αποστολή δηλωμένης αξίας που να αντιπροσωπεύει το κόστος των προϊόντων. Η διαδικασία αυτή είναι απαραίτητη για την περίπτωση κλοπής ή απώλειας. Σε διαφορετική περίπτωση, έξοδα επιστροφής βαρύνουν τον Πελάτη.

Η επιστροφή είναι αποδεκτή μόνο για προϊόντα που επιστρέφονται σε άριστη κατάσταση και εντός της αρχικής τους συσκευασίας. Προϊόντα που επιστρέφονται χρησιμοποιημένα ή με ανοιγμένη και κατεστραμμένη την αρχική συσκευασία τους δεν γίνονται αποδεκτά.

Κατόπιν των ανωτέρω, εφόσον επιβεβαιωθεί ότι ο Πελάτης δεν έχει προβεί σε χρήση των προϊόντων και δεν έχει ανοίξει και καταστρέψει την αρχική συσκευασία τους, η Εταιρεία, κατόπιν επικοινωνίας και συνεννοήσεως με αυτόν υποχρεούται να επιστρέψει εντός τριάντα (30) ημερολογιακών ημερών από την ημέρα κατά την οποία ενημερώθηκε για την άσκηση του δικαιώματος υπαναχώρησης από τον Πελάτη τα χρήματα που αντιστοιχούν στο ποσό που έχει αυτός καταβάλει, χρησιμοποιώντας το ίδιο μέσο πληρωμής που ο Πελάτης χρησιμοποίησε κατά την αρχική συναλλαγή, εκτός εάν συμφωνηθεί διαφορετικά μεταξύ Εταιρείας και Πελάτη.

Μετά την παρέλευση της δεκατετραήμερης (14ήμερης) προθεσμίας υπαναχώρησης, η Εταιρεία δεν έχει πλέον καμία υποχρέωση έναντι του Πελάτη εκ της ανωτέρω αιτίας, ο οποίος δεν δύναται να απαιτήσει την επιστροφή του ποσού που έχει ήδη καταβάλλει.

Εφαρμοστέο δίκαιο και Δικαιοδοσία

Αναφορικά στους παρόντες Γενικούς Όρους Πώλησης και στις διαφορές που τυχόν προκύψουν από την σχέση πωλήσεως μεταξύ των Πελατών και της Εταιρεία εφαρμοστέο είναι το ελληνικό δίκαιο. Για οποιαδήποτε μελλοντική διαφορά ή απαίτηση που απορρέει από τους Όρους Πώλησης και την εκάστοτε πώληση μέσω του Ηλεκτρονικού Καταστήματος, αρμόδια είναι τα δικαστήρια της Αθήνας.

Η Εταιρεία δεν θα μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνη για τη μη εκτέλεση του παρόντος συμβολαίου για λόγους ανωτέρας βίας, σύμφωνα με δικαστική απόφαση, ή ευθύνης του πελάτη ή για οποιονδήποτε άλλο απρόβλεπτο και ανυπέρβλητο λόγο.

Επιφύλαξη δικαιώματος

Επιφυλάσσεται κάθε δικαίωμα που δεν αναφέρεται ρητώς στο παρόν.